Mišljenja.hr

Obrazac TZ 2 se podnosi do 15. siječnja

Datum objave: 13.01.2022.

Još nemate pretplatu na misljenja.hr? Pretplatite se na idućih 12 mjeseci za već od 30-tak kuna mjesečno  klikom miša ovdje!
Ako pretplata kojim slučajem istekne, obnova pretplate se naknadno nakon isteka jednostavno i brzo obavlja kako je opisano ovdje.


Osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, iznajmljivači koji pružaju uslugu smještaja dostavljaju nadležnoj Poreznoj upravi posebni Obrazac TZ 2.

Za potrebe kontrole ukupnog poslovanja u ovom se obrascu iskazuje podatak o ukupno ostvarenom prometu za prethodnu godinu. Osobe koje usluge pružaju na različitim mjestima (adresama) u okviru iste jedinice lokalne samouprave i/ili na mjestima u više jedinica lokalne samouprave, uz Obrazac TZ 2 podnose razradu po lokacijama u kojima pružaju usluge.
Iznimno, visina članarine koju plaća osoba koja pruža ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ovisi o broju kreveta u sobi, apartmanu ili kući za odmor i broju smještajnih jedinica u kampu i kamp-odmorištu odnosno prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj, a sukladno propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

  • Posebni Obrazac TZ 2 za 2022. godinu podnosi se nadležnoj ispostavi Porezne uprave do 15. siječnja 2022. godine za prethodnu godinu. 
  • Uputa za popunjavanje obrazaca TZ 2 za 2022. godinu (link)

enlightened Umanjenje članarine od 50% te oslobođenje od obveze plaćanja za pomoćne krevete ne odnosi se na plaćanje turističke članarine za 2022. godinu. Prema čl. 7., st. 5. i 6. Pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici iznimno:
- visina godišnjeg paušalnog iznosa članarine u 2020. i 2021. godini se umanjuje za 50%.
- u 2020. i 2021. godini, godišnji paušalni iznos članarine se ne plaća na pomoćne ležajeve.

« Povratak

Može vas zanimati