Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Obavijest HZZO-a za sve redovne učenike, studente i osobe koje navršavaju 18 godina života

Datum objave: 15.09.2017, misljenja.hr
HZZO-u su dostupni podaci iz Informacijskog sustava studentskih prava (ISSP) eMatice te će se stoga i za akademsku godinu 2017./2018. izvršiti automatska prijava redovitih studenata (hrvatskih državljana s prebivalištem, odnosno boravištem u RH) na obvezno i dopunsko zdravstveno osiguranje.
Automatska prijava moći će se provesti isključivo za one redovite studente koji imaju regulirana studentska prava u ISSP-u za akademsku godinu 2017./2018. i imaju matične podatke koji odgovaraju podacima evidentiranima u registrima HZZO-a te u OIB sustavu.
Svi ostali redoviti studenti, za koje automatska prijava neće biti moguća zbog nepodudarnosti matičnih podataka koji se vode u registrima HZZO-a te u OIB sustavu, kao i redoviti studenti koji su strani državljani s odobrenim stalnim boravkom u RH, morat će se radi reguliranja obveznog i dopunskog zdravstvenog osiguranja obratiti najbližoj ustrojstvenoj jedinici HZZO-a uz predočenje dokaza o prebivalištu, boravištu, odnosno odobrenom stalnom boravku u RH (uvjerenje MUP-a ili osobna iskaznica) te dokaza o redovitom školovanju.
Sve osobe koje će navršiti 18 godina života, a nemaju status redovnog učenika, molimo da se jave u najbliži regionalni ured, odnosno područnu službu HZZO-a radi reguliranja status u obveznom zdravstvenom osiguranju u ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice