Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Kupnja ili nabava motornog vozila, plaćanje posebnog poreza na motorna vozila

Datum objave: 03.04.2019, misljenja.hr
Carinska uprava objavila je pojašnjenje pod nazivom: „Kako izračunati posebni porez na motorna vozila?“,  koje prenosimo u nastavku. Obavijest građanima i pravnim osobama o postupku plaćanja posebnog poreza na motorna vozila nalazi se kao dokument za preuzimanje niže. I. Nova motorna vozila
U smislu Zakona o posebnom porezu na motorna vozila ("Narodne novine", br. 15/2013, 108/2013, 115/2016 i 127/2017), Pravilnika o posebnom porezu na motorna vozila („Narodne novine“, 1/2017 i 2/2018) i Uredbe o načinu izračuna i visinama sastavnica za izračun posebnog poreza na motorna vozila („Narodne novine“, 109/2018) posebni porez na nova motorna vozila utvrđuje se na temelju emisije ugljičnog dioksida (CO2) izražene u gramima po kilometru, prodajne cijene motornog vozila, snage motora u kilovatima, obujma motora u kubičnim centimetrima i razine emisije ispušnih plinova. Prodajna cijena motornog vozila je maloprodajna cijena s uključenim porezom na dodanu vrijednost novog motornog vozila koju je generalni zastupnik ili uvoznik određene marke motornih vozila u RH dostavio Carinskoj upravi. Tvornički ugrađena dodatna oprema se uključuje u poreznu osnovicu prema važećem cjeniku trgovca na dan izdavanja računa o prodaji novog motornog vozila. A. Osobni automobili i „pick-up“ vozila (KN 8703)
Posebni ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice