Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Iznajmljivanje plovila, charter i iznajmljivanje prijevoznih sredstava

Datum objave: 05.07.2018, misljenja.hr
Ovo mišljenje naši pretplatnici mogu vidjeti klikom miša ovdje. Mi ne tiskamo nova izdanja, nema dodatnih troškova za pretplatnike. Tekstovi i teme kontinuirano se dopunjuju te ažuriraju u skladu s novim propisima.
Ako nemate pretplatu na misljenja.hr, pretplatite se na idućih 12 mjeseci  klikom miša ovdje! Porezna uprava objavila je službeno mišljenje o iznajmljivanju plovila, charter i općenito pravilima o mjestu oporezivanja usluga iznajmljivanja prijevoznih sredstava. Ovo mišljenje zbog aktualnosti prenosimo u cijelosti: "U Republici Hrvatskoj (RH) oporezuju se usluge za koje se prema odredbama o mjestu oporezivanja smatra da su obavljene u RH. U pravilu se usluge između poreznih obveznika (B2B usluge) oporezuju prema sjedištu primatelja usluge, dok se usluge obavljene osobama koje nisu porezni obveznici (B2C usluge) oporezuju prema mjestu sjedišta isporučitelja, s tim da se primjenjuje nekoliko iznimaka od ovog pravila. Iznimke se, između ostalog primjenjuju kod usluga iznajmljivanja prijevoznih sredstava.
U nastavku navodimo pravila o mjestu oporezivanja usluga iznajmljivanja prijevoznih sredstava prema Zakonu o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine od broja 73/13. do 115/16., u daljnjem tekstu: Zakon o PDV-u) i Pravilniku ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice