Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Izmjene potpore za očuvanje radnih mjesta i mjera aktivnog zapošljavanja za 2021. godinu

Datum objave: 23.02.2021, misljenja.hr
Potpora za očuvanje radnih mjesta (COVID-19 i područja pogođena potresom) - siječanj-veljača 2021. (link) Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene od 26. veljače 2021. godine do zaključno 25. ožujka 2021. godine odobravat će se isplata mjesečnih troškova plaće za veljaču 2021. godine.
Pravne osobe u sustavu sporta iz točke 5. odjeljka Ciljane skupine poslodavaca zahtjev mogu podnijeti za mjesec veljaču.
Dopuna 5.3.2021. Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je na sjednici 22. veljače 2021. donijelo odluku o Izmjenama i dopunama Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini. Potpora za samozapošljavanje
Kod potpore za samozapošljavanje došlo je do izmjene kriterija vezanog uz varijabilni iznos prihvatljivog troška za kupnju sirovine i potrošnog materijala potrebnih za obavljanje djelatnosti (samo: C prerađivačka industrija) do najviše 20% od iznosa potpore radi racionalnijeg trošenja sredstava. Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID – 19) i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za siječanj - veljaču 2021.
U navedenoj se dopunjuje popis ciljanih skupina poslodavaca te tako potporu ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice