Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Izmjene i dopune Zakona o porezu na dobit

Datum objave: 12.12.2016, misljenja.hr
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit objavljen je u Narodnim novinama br. 115/16. Prema čl. 15. tog Zakona ovaj se Zakon primjenjuje u postupku podnošenja prijave poreza na dobit za 2017. godinu i nadalje, odnosno za porezna razdoblja koja počinju od 1. siječnja 2017.
Izuzetak je propisan za primjenu odredbi o izmjeni čl. 9. Zakona o porezu na dobit vezano za vrijednosno usklađenje potraživanja te za utvrđivanje predujma poreza na dobit za 2017. godinu u smislu primjene već u postupku podnošenja prijave poreza na dobit za 2016. godinu i nadalje. Jednako tako, za troškove sredstava za osobni prijevoz uvodi se promjena u vidu smanjenja porezno priznatog rashoda sa 70% na 50%. Promjena je i u priznavanju troškova reprezentacije na način da se 50% troška reprezentacije utvrđuje kao porezno priznati rashod, a ne kao do sada 30%. Navedeno se priznavanje porezno priznatih i porezno nepriznatih troškova sredstava za osobni prijevoz odnosi na 2018. godinu i dalje. Primjena u postupku podnošenja prijave poreza na dobit za 2016. godinu i nadalje: Članak 9. Zakona o porezu na dobit glasi uz istaknut (podebljan) prikaz izmijenjenih odredbi: (1) Vrijednosna usklađenja po osnovi ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice