Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Ispunjavanje zahtjeva za povrat PDV-a iz država članica Europske Unije - VAT Refund

Datum objave: 10.10.2013, misljenja.hr
Porezna uprava je objavila korisne upute kod ispunjavanja zahtjeva za povrat PDV-a iz država članica Europske Unije (VAT Refund), koje prenosimo u nastavku:   Povrat PDV-a hrvatskim poreznim obveznicima u državama članicama Europske unije Hrvatski porezni obveznici će nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji zahtjeve za povrat PDV-a iz drugih država članica podnositi putem elektroničkog portala Porezne uprave, odnosno sustava za povrat PDV-a (eng. VAT Refund) u skladu s Direktivom Vijeća 2008/9/EC koja je implementirana u Zakon o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine, broj 73/13).
Elektronički sustav za povrat PDV-a (u daljnjem tekstu VAT Refund) Porezne uprave namijenjen je svim poreznim obveznicima u Republici Hrvatskoj koji su upisani u registar obveznika PDV-a, a koji žele podnijeti zahtjev za povrat PDV-a iz druge države članice Europske unije.   Primjer: hrvatski porezni obveznik (koji je u upisan u registar obveznika PDV-a) tijekom poslovnog puta u Njemačkoj kupi gorivo. Nakon povratka u Republiku Hrvatsku taj porezni obveznik može podnijeti zahtjev za povrat PDV-a preko nacionalnog sustava za povrat PDV-a (VAT Refund), te prilaže skenirane račune ako ih zahtjeva dotična država članica povrata. Taj zahtjev se putem hrvatskog sustava za povrat PDV-a šalje njemačkoj Poreznoj upravi, odnosno njemačkom sustavu za povrat ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice