Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Akcijska prodaja, rasprodaja, sezonsko sniženje, prodaja proizvoda s greškom i prodaja proizvoda kojima istječe rok uporabe

Datum objave: 31.12.2014, misljenja.hr
 Ako nemate pretplatu na misljenja.hr, pretplatite se na idućih 12 mjeseci, više klikom miša ovdje! Zakon o zaštiti potrošača objavljen je u Narodnim novinama br. 41/14., stupio je na snagu 8. travnja 2014., podsjećamo na pojedine odredbe koje stupaju na snagu 1. siječnja 2015. Posebnim oblicima prodaje smatra se prodaja proizvoda i usluga po cijenama nižim od cijena u redovnoj prodaji, a osobito: akcijska prodaja, rasprodaja, sezonsko sniženje, prodaja proizvoda s greškom i prodaja proizvoda kojima istječe rok uporabe. Prilikom obavljanja posebnog oblika prodaje trgovac može koristiti i druge prigodne nazive.
Zakon o zaštiti potrošača propisuje vremensko trajanje akcijske prodaje i sezonskog sniženja. Akcijska prodaja je prodaja određenih proizvoda u razdoblju ne duljem od 30 dana po cijeni koja je niža od cijene tog proizvoda u redovnoj prodaji, a proizvodi na akciji moraju biti jasno, vidljivo i čitljivo označeni riječima »akcija« ili »akcijska prodaja«. Pri oglašavanju akcijske prodaje trgovac je dužan navesti njezino trajanje. Rasprodaja je prodaja proizvoda po nižoj cijeni u slučaju:
– prestanka poslovanja trgovca
– prestanka poslovanja u dosadašnjim poslovnim prostorijama


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice