Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zaštitne carine pri uvozu određenih proizvoda od čelika

Datum objave: 23.07.2018, misljenja.hr
Provedbena uredba Komisije (EU) 2018/1013 o uvođenju privremenih zaštitnih mjera  u vezi s uvozom određenih proizvoda od čelika stupila je na snagu 19. srpnja 2018. i ostaje na snazi kroz 200 dana, u kojem razdoblju se očekuje donošenje konačne mjere.
U Službenom listu broj L181 od 18. srpnja 2018. objavljena je Provedbena uredba Komisije (EU) 2018/1013 od 17. srpnja 2018. o uvođenju privremenih zaštitnih carina na uvoz određenih proizvoda od čelika.
 
Privremenim zaštitnim carinama od 25 % obuhvaćene su 23 skupine čeličnih proizvoda, kako je to navedeno u prilogu I Uredbe, a iste će se primjenjivati od trenutka kada uvoz premaši prosječnu godišnju razinu uvoza u periodu od 2015. do 2017. godine.
Za te potrebe, prilogom V Uredbe utvrđene su carinske kvote s pripadajućim količinama u tonama, u okviru kojih se ne primjenjuje zaštitna carina. Kvotama se upravlja po redoslijedu prihvaćanja carinskih deklaracija za puštanje u slobodni promet, što znači deklarant zahtjev za korištenje carinske kvote treba podnijeti upisivanjem rednog broja kvote u polju 39 uvozne carinske deklaracije.
Neupisivanje rednog broja kvote ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice