Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Započinje dostava rješenja poreznim obveznicima za koje je proveden poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak

Datum objave: 20.07.2016, misljenja.hr
Porezna uprava je na svojoj Internet stranici objavila obavijest o dostavi rješenja poreznim obveznicima za koje je proveden poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak za 2015.
U toj se obavijesti navodi da će privremena porezna rješenja o utvrđivanju godišnjeg poreza na dohodak za 2015. godinu za građane koji su obuhvaćeni posebnim postupkom utvrđivanja poreza, putem Hrvatskih pošta biti dostavljena poreznim obveznicima najkasnije do 22. srpnja 2016. godine.
Napominje se da porezni obveznici mogu podnijeti prigovor u roku od 30 dana od dana zaprimanja privremenog poreznog rješenja. Podsjeća se da će privremeno porezno rješenje kojim se utvrđuje godišnji porez na dohodak i prirez porezu na dohodak maloljetnika biti dostavljeno zakonskim zastupnicima/roditeljima, koji su u evidencijama Informacijskog sustava Porezne uprave 'prepoznati'  u PK obrascima, OIB sustavu ili u godišnjoj prijavi poreza na dohodak za 2014. godinu.  Utvrđeni iznos za povrat isplatit će se na račune maloljetnika temeljem podataka dostupnih Poreznoj upravi.
U slučaju da porezni obveznik – maloljetnik nema otvoren tekući niti žiro račun kao  ni 'štedni račun' na koji se može izvršiti povrat u kunama, na rješenju ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice