Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o radu

Datum objave: 31.07.2014, misljenja.hr
Zakon o radu objavljen je u Narodnim novinama br. 93/14., stupa na snagu 7. kolovoza 2014.   Ovim se Zakonom uređuju radni odnosi u Republici Hrvatskoj, ako drugim zakonom ili međunarodnim ugovorom, koji je sklopljen i potvrđen u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, te objavljen, a koji je na snazi, nije drukčije određeno.
Na dan stupanja na snagu ovoga Zakona prestaju važiti sve odredbe Zakona o radu (Narodne novine br. 149/09., 61/11., 82/12. i 73/13.) osim članaka 222., 223., 224. i 225.     Osnovne novosti: Tjedno radnik može raditi do 50 sati, iznimno 60 ako je tako ugovoreno Kolektivnim ugovorom. Obveza je poslodavca da pisano naredi prekovremeni rad. Uveden je institut nejednakog raspreda radnog vremena. Mogućnost dopunskog rada kod drugog poslodavca za radnika koji radi puno radno vrijeme. Radniku je dopušteno sklopiti ugovor o radu s drugim poslodavcem do 8 sati tjedno (180 sati godišnje), samo ako poslodavac kod kojeg je radnik već u radnom odnosu da radniku za to suglasnost. Ako to nije uređeno Kolektivnim ugovorom ili posebnim propisom, poslodavac može odrediti dnevni i tjedni odmor, kao i trajanje noćnog rada. Dnevni odmor se može skratiti na ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice