Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o porezu na dohodak

Datum objave: 19.03.2020, misljenja.hr
Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o porezu na dohodak objavljen je u Narodnim novinama br. 32/20., stupa na snagu 20. ožujka 2020. godine. Članak 1. U Zakonu o porezu na dohodak (»Narodne novine«, br. 115/16., 106/18. i 121/19.) u članku 31. iza stavka 8. dodaje se stavak 9. koji glasi:
(9) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, poslovnim primicima poreznog razdoblja ne smatraju se primici po osnovi potpora primljenih radi ublažavanja posebnih okolnosti propisanih propisom kojim je uređen opći porezni postupak. Članak 2. U članku 54. stavku 2. iza točke dodaje se rečenica koja glasi:
Porezna uprava će temeljem dostavljenih privremenih poreznih rješenja izvršiti zaduženje poreznih obveznika za utvrđenu razliku poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak za uplatu ili poreznim obveznicima izvršiti povrat ako porezni obveznik ispunjava uvjete za povrat preplaćenog poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak sukladno ovom Zakonu i propisu kojim je uređen opći porezni postupak.«.
U stavku 3. rečenica: »Izjavljeni prigovor odgađa izvršenje privremenog poreznog rješenja do donošenja rješenja po prigovoru.« briše se.
U stavku 7. rečenica: ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice