Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona

Datum objave: 27.07.2017, misljenja.hr
Zakon o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona objavljen je u Narodnim novinama br. 73/17., stupa na snagu 3. kolovoza 2017. godine osim odredbi članka 24., članka 25., članka 26., članka 27., članka 29., članka 30., članka 31. i članka 34. stavka 2. ovoga Zakona koje stupaju na snagu 1. rujna 2017. Iz obrazloženja izmjenama i dopunama ovog Zakona:
- Ukida se drugostupanjsk odlučivanje od strane tročlanog vijeća prvostupanjskog suda koje odlučuje kao drugostupanjsko tijelo po žalbama protiv određenih odluka u ovršnom postupku, s obzirom na to da se predmetno rješenje pokazalo u praksi kao neučinkovito, osobito na sudovima na kojima radi manji broj sudaca, a zbog čega ujedno dolazi i do neujednačene prakse odlučivanja po žalbama. Umjesto vijeća prvostupanjskog suda u tim predmetima se kao pravilo propisuje da po žalbama u drugom stupnju postupak vodi i odluke donosi sudac pojedinac drugostupanjskog suda. Ovo rješenje primjenjivat će se i na postupke u tijeku, ako je žalba izjavljena nakon stupanja na snagu ovoga Zakona.
- Radi zaštite ovršenika fizičke osobe mijenja se postojeća zakonska odredba prema kojoj se nekretnina za stanovanje ne smatra stvari nužnom za zadovoljavanje ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice