Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o dopuni Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima

Datum objave: 18.04.2020, misljenja.hr
Zakon o dopuni Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima objavljen je u Narodnim novinama br. 47/20., stupa na snagu 18. travnja 2020. godine.
Uvedene su mjere kojima se nastoji olakšati položaj fizičkih osoba kojima dio primanja odlazi na ovrhe kako bi lakše podnijeli negativne ekonomske posljedice nastale zbog posebnih okolnosti. Posebne okolnosti podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, narušava gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu. U posebnim okolnostima koje trenutno postoje u Republici Hrvatskoj do kojih je došlo uslijed pojave epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 nastoji se smanjiti šteta u gospodarskom poslovanju.
Omogućava se privremeni zastoj svih ovrha na novčanim sredstvima po računu fizičkih osoba, čime će se fizičkim osobama omogućiti raspolaganje svim primanjima koja primaju na račune u bankama.
Regulira se zastoj tijeka zatezne kamate za vrijeme trajanja posebnih okolnosti te one ne teku za vrijeme dok traju posebne okolnosti. U Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (Narodne novine br. 68/18., 2/20 ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice