Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zahtjev za brisanje iz registra obveznika PDV-a osoba koje obavljaju zdravstvene usluge podnosi se do 31. siječnja 2017.

Datum objave: 25.01.2017, misljenja.hr
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine br. 115/16.) stupio je na snagu 1. siječnja 2017. godine. Tim su Zakonom dopunjene odredbe članka 39. stavka 1. točke c) i e) Zakona o porezu na dodanu vrijednost. Prema izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost te službenom mišljenju Središnjeg ureda Porezne uprave: „Oslobođenje od plaćanja PDV-a za zdravstvene usluge“ od 12. siječnja 2017. godine Kl.: 410-19/16-02/155 (link) odredbama čl. 39., st. 1., t. b) Zakona o porezu na dodanu vrijednost i dalje je propisano oslobođenje od plaćanja PDV-a za bolničku i medicinsku njegu i s time usko povezane djelatnosti koje obavljaju tijela s javnim ovlastima ili koje, u uvjetima koji su u socijalnom smislu slični uvjetima koji se primjenjuju na tijela s javnim ovlastima, obavljaju bolnice, centri za liječenje ili medicinsku dijagnostiku i druge priznate ustanove slične prirode. Trgovačka društva se ne smatraju ostalim osobama iz članka 39. stavka 3. Zakona i ne mogu primijeniti oslobođenje od plaćanja PDV-a iz članka 39. stavka 1. točke b) Zakona kada obavljaju zdravstvene usluge. Međutim, oslobođenje iz članka 39. stavka 1. točke c) i e) Zakona i ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice