Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uvodi se novi modul za digitalno potpisivanje u sustavu e-TROŠARINE

Datum objave: 27.05.2019, misljenja.hr

Carinska uprava obavještava korisnike sustava e-Trošarine da će od 4. lipnja 2019. godine u aplikaciji e-Trošarine za gospodarstvenike biti implementiran novi modul za digitalno potpisivanje.

Korisnici sustava e-Trošarine trebaju pohraniti certifikat koji je nužan za korištenje modula za elektroničko potpisivanje lokalno na svoje računalo. Certifikat je potreban u cilju zaštite kanala između modula za elektroničko potpisivanje i web preglednika. Navedeni korak provodi se samo pri prvom ulasku u web aplikaciju e-Trošarine.

Dakle, pri prvom ulasku u aplikaciju bit će potrebno instalirati certifikat koji je neophodan za rad s modulom za potpis, a nakon toga po ulasku u aplikaciju korisniku će se automatski ponuditi opcija za pokretanje modula za potpis.

Modul za potpis moguće je pokrenuti i prilikom pokretanja procesa potpisivanja obrasca.

  • Detaljnije u povezanoj novosti niže.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice