Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uredba o načinu izračuna i visinama sastavnica za izračun posebnog poreza na motorna vozila

Datum objave: 12.01.2018, misljenja.hr
Uredba o načinu izračuna i visinama sastavnica za izračun posebnog poreza na motorna vozila objavljena je u Narodnim novinama br. 4/18., stupa na snagu 12. siječnja 2018. godine. Ovom se Uredbom utvrđuje način izračuna i visine sastavnica za izračun posebnog poreza na motorna vozila, tj.: Posebni porez na motorna vozila iz članka 5. stavka 1. točaka 1. i 3. Zakona o posebnom porezu na motorna vozila (Narodne novine br. 15/13., 108/13., 115/16. i 127/17., dalje: Zakon) te druga motorna vozila prenamijenjena u takva motorna vozila plaća se prema prosječnoj emisiji ugljičnog dioksida (CO2) ovisno o vrsti goriva koje vozilo koristi za pogon i prodajnoj cijeni motornog vozila prema izrazu PP = (VN + PC) + (ON + EN), u kojem je:
PP – posebni porez u kunama
VN – vrijednosna naknada u kunama
PC – naknada koja se utvrđuje na način da se od prodajne cijene motornog vozila oduzme najniži iznos za skupinu kojoj motorno vozilo pripada prema Tablici 1 i tako dobiveni iznos pomnoži s postotkom utvrđenim za skupinu kojoj motorno vozilo pripada prema Tablici 1
ON – osnovna naknada u kunama prema Tablici 2 ili Tablici 3


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice