Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uputa za provedbu Odluke o obveznoj pričuvi

Datum objave: 02.01.2018, misljenja.hr
Uputa za provedbu Odluke o obveznoj pričuvi objavljena je u Narodnim novinama br. 132/17., stupa na snagu 14. veljače 2018. godine. Ovom se Uputom u svrhu provedbe Odluke o obveznoj pričuvi uređuju sadržaj, popunjavanje i dostavljanje obrazaca za obračun obvezne pričuve te pobliže uređuju osnovica za obračun obvezne pričuve i način obračuna, izdvajanja i održavanja obvezne pričuve.
Obveznici dostavljanja ovog obrazaca, odnosno obveznici obračuna, izdvajanja i održavanja obvezne pričuve jesu kreditne institucije (banke).
Prvi obračun obvezne pričuve u skladu s ovom Uputom banke su obvezne dostaviti HNB-u 14. veljače 2018. za obračunsko razdoblje od 1. do 31. siječnja 2018. te za razdoblje održavanja od 10. siječnja do 13. veljače 2018. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice