Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uputa za popunjavanje Prijave za stjecanje dobara i primljene usluge iz drugih država članica Europske unije (Obrazac PDV-S)

Datum objave: 17.06.2013, Klasa: 410-19/13-01/208, Porezna uprava

1. Obveza popunjavanja i podnošenja Prijave za stjecanje dobara i primljene usluge Pravna ili fizička osoba koja je upisana u sustav poreza na dodanu vrijednost (u daljnjem tekstu: PDV) odnosno koja je registrirana za potrebe PDV-a u Republici Hrvatskoj popunjava i podnosi Prijavu za stjecanje dobara i primljene usluge koje su joj obavile pravne i fizičke osobe registrirane za potrebe PDV-a u drugim državama članicama Europske unije. Obračunsko razdoblje za podnošenje Prijave je mjesec, a Prijava se podnosi u elektroničkom obliku najkasnije do 20-og dana u mjesecu koji slijedi po završetku obračunskog razdoblja. Prijava se ne podnosi u slučaju da pravna ili fizička osoba registrirana za PDV u obračunskom razdoblju nije stekla dobra ili primila usluge iz drugih država članica Europske unije.  

 

2. Stečena dobra i primljene usluge iz drugih države članice Europske unije koje se upisuju u Prijavu 2.1. Stečena dobra Stjecanje dobara unutar Europske unije u tuzemstvu je stjecanje prava raspolaganja pokretnom materijalnom imovinom u svojstvu vlasnika, koju prodavatelj ili stjecatelj dobara ili druga osoba u njihovo ime otpremi ili preveze stjecatelju u tuzemstvo iz druge države članice Europske unije. Takvo ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice