Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uputa o primjeni obračunske carinske deklaracije

Datum objave: 26.07.2013, Klasa: 011-02/13-03/86, Carinska uprava

Vidjeti: Uputa br. 16/19. - Uputa o primjeni obračunske carinske deklaracije, 11.09.2019. prestaje se primjenjivati Uputa br. 86/13, Kl: 011-02/13-03/86, URBROJ: 513-02-1240/1-13/1 od 26.7.2013.

1. OPĆE ODREDBE Ovom Uputom propisuje se način popunjavanja obračunskih carinskih deklaracija kojima se vrši obračun uvoznih davanja sukladno: - Članku 143. Carinskog zakonika Zajednice – za robu koja je stavljena u postupak privremenog uvoza s djelomičnim oslobođenje od uvoznih carina (Aneks E Konvencije o privremenom uvozu), za koju se naplaćuju uvozna davanja u visini od 3% za svaki mjesec ili dio mjeseca tijekom kojeg se roba nalazila u postupku privremenog uvoza s djelomičnim oslobođenjem, a koje bi trebalo platiti za navedenu robu da je ista bila puštena u slobodni promet na dan kada je stavljena u postupak privremenog uvoza, ili - Članku 216. Carinskog zakonika Zajednice – kada je potrebno obračunati i naplatiti uvoznu carinu, za robu koja je korištena u postupku unutarnje proizvodnje bez statusa odnosno podrijetla, radi potvrđivanja isprava koje su potrebne da bi dobivena roba stekla pravo na povlašteno tarifno postupanje u trećim zemljama, s kojima je, prema sporazumima koje je Zajednica sklopila s određenim trećim zemljama ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice