Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uputa o postupanju - Obrazac PPO

Datum objave: 10.03.2016, Klasa: 410-19/16-01/74, Porezna uprava

Obrazac PPO podnose porezni obveznici koji su obavili isporuke iz članka 75. stavka 3. Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine broj 73/13., 99/13., 148/13., 153/13. i 143/14., u daljnjem tekstu: Zakon) i te isporuke iskazuju pod točkom I.1. Obrasca PDV. Primatelj takve isporuke iskazuje pod točkom II.4. Obrasca PDV te ukoliko ima pravo na odbitak pretporeza i pod točkom III.4. Ukoliko primatelj nije upisan u registar obveznika PDV-a, isporučitelji isporuke iskazuju pod točkom II.3. Obrasca PDV te se na njih ne primjenjuje prijenos porezne obveze, već stopa PDV-a od 25%.

Brisanje Obrasca PPO porezni obveznik obavlja na način da podnese prazan obrazac za isto razdoblje s popunjenim općim podacima. Ispravak Obrasca PPO porezni obveznik obavlja na način da podnese obrazac za isto razdoblje s ispravnim podacima.

Tijekom kalendarske godine Obrazac PDV ispravlja se u razdoblju kada je greška učinjena. Ako se u roku za predaju prijave PDV-a za posljednje razdoblje oporezivanja kalendarske godine uoče pogreške u prijavama PDV-a za određena razdoblja oporezivanja, ispravak se obavlja u prijavi PDV-a za posljednje razdoblje oporezivanja kalendarske godine. Ako se pogreške uoče po isteku roka za predaju prijave PDV-a za posljednje razdoblje oporezivanja ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice