Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uputa poreznim obveznicima bez sjedišta u Republici Hrvatskoj koji na području Republike Hrvatske obavljaju povremeni međunarodni cestovni prijevoz putnika

Datum objave: 15.01.2019, Klasa: 410-01/19-01/143, Porezna uprava

Obzirom na izmjene Zakona o PDV-u koje su stupile na snagu 1. siječnja 2020. i s tim u vezi izmjene Pravilnika o PDV-u uputa poreznim obveznicima bez sjedišta u RH koji na području RH obavljaju isključivo povremeni međunarodni cestovni prijevoz putnika, KLASA: 410-01/19-01/143, URBROJ: 513-07-21-01/19-1 od 15. siječnja 2019. više se ne primjenjuje, vidjeti uputu (link).

Porezni obveznici koji obavljaju povremeni međunarodni cestovni prijevoz putnika na području Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: RH) obvezni su registrirati se za potrebe PDV-a u RH, neovisno dolaze li iz drugih država članica Europske unije ili iz trećih zemalja.

Nadležni ured: - Porezna uprava, Područni ured Zagreb, Ispostava za nerezidente, Avenija Dubrovnik 32, 10000 Zagreb.

A. REGISTRIRANJE

Registriranje se može obaviti na jedan od slijedećih načina: a) Osobno - porezni obveznik dostavlja dokumente navedene pod točkama 1., 3. (opcionalno) i 4. b) Putem opunomoćenika - tada opunomoćenik podnosi potrebne dokumente za poreznog obveznika c) Elektroničkom poštom ( e -mailom) - isključivo za obveznike iz drugih država članica EU Ukoliko se porezni obveznik odluči za komunikaciju putem elektroničke pošte tada potrebne ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice