Porezna uprava objavila je 24. veljače 2014. obavijest podnositeljima Obrasca JOPPD pod naslovom: Početak primjene novog načina prikupljanja podataka putem Obrasca JOPPD, Kl. 410-01/14-01/692.   Prenosimo Vam izvadak iz te obavijesti:   ...Kako bi se Obrasca JOPPD smatrao uspješno zaprimljenim u sustavu Porezne uprave i REGOS-a mora zadovoljiti postavljene kontrole. Kontrole obrasca mogu biti restriktivne ili upozoravajuće. Upozoravajuće poruke odnose se na kontrolu podatak sa Obrasca PK (podatak o općini/gradu i podatak o visini osobnog odbitka) te podatak o statusu u obveznom mirovinskom osiguranju.
Ukoliko Obrazac JOPPD nije zadovoljio restriktivne kontrole isti se odbija te je podnositelj dužan u roku od 24 sata od trenutka kada je putem sustava ePorezna kao i putem elektroničke pošte koju je naveo na A strani Obrasca JOPPD obaviješten da je podnijeti Obrazac pogrešan dostaviti novi ispravan Obrazac.
Upozoravajuće kontrole znače da se Obrazac smatra zaprimljenim ali to ne znači da podnositelj nije dužan izvršiti ispravak već upravo suprotno – podnositelj je bez odgode dužan izvršiti usklađenje podataka u svojim evidencijama te je dužan (u roku od 24 sata od trenutka zaprimanja obavijesti od strane Porezne uprave):
- ukoliko je općina/grad sa Obrasca ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.