Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Upit vezano na uvozne dozvole za poljoprivredne proizvode

Datum objave: 28.02.2011, Klasa: 413-01/11-01/19, Carinska uprava

Vašim upitom od 20. siječnja 2011. godine zatražili ste tumačenje Carinske uprave u svezi minimalnih količina i eventualno potrebnih dozvola za uvoz temeljem Pravilnika o uvoznim i izvoznim dozvolama za poljoprivredne proizvode (Narodne novine br. 74/10.).

Pravilnik propisuju uvozne dozvole za poljoprivredne proizvode navedene u Dodacima 1a i 1b Pravilnika.

Međutim, uvozna dozvola nije potrebna u slučajevima kada je količina robe u pošiljci manja od minimalnih količina prethodno spomenutim dodacima Pravilnika, što konkretno vezano uz Vaš upit iznosi:

- za tarifni broj 0406 - 150 kg, - za tarifni broj 0401 - 150 kg, - za podbrojeve 0403 10 11 do 0403 10 39 - 150 kg.

Kao što je vidljivo, minimalne količine mogu biti iskazane na različitim razinama podjele Carinske tarife (4 do 10 znamenaka tarifne oznake). Slijedom toga, dozvola se izdaje također na onaj broj znamenaka tarifne oznake koji je propisan Pravilnikom, što znači da dozvola može biti izdana na razini od 4 do 10 znamenaka i da je primjenjiva na sve razine podjele u okviru iste.

Sukladno tome, ako je dozvola propisana na razini tarifnog broja (4 znamenka tarifne oznake), minimalna količina se odnosi na svu robu u pošiljci koja ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice