Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Unos besplatnog alkoholnog pića u komercijalne svrhe i trošarinski status voćnog vina

Datum objave: 26.07.2013, Klasa: 410-19/13-05/33, Carinska uprava

Dana 24. srpnja 2013. u Ministarstvu financija, Carinskoj upravi, Središnjem uredu zaprimljen je putem elektroničke pošte Vaš upit u kojem postavljate slijedeća pitanja: 1. Je li gratis pošiljka jakih alkoholnih pića (50-100 boca/0,35 litara) koja tvrtka iz Republike Austrije dostavlja svojoj podružnici u Republici Hrvatskoj, koja se neće stavljati na tržište u Republici Hrvatskoj već će se dijeliti kao pokloni,k podliježu naplati trošarine. 2. Da se objasni modalitet unosa predmetne gratis pošiljke alkoholnog pića u Republiku Hrvatsku? 3. Može li se voćno vino (proizvedeno u Aziji) razvrstano u tarifnu oznaku KN 2206 00 59 smatrati ostalim pićima dobivenim vrenjem osim piva i vina iz članka 56. Zakona o trošarinama. U nastavku odgovaramo.

 

1. Zakonom o trošarinama (Narodne novine br. 22/13., 32/13. i 81/13.) uređuje se, između ostaloga trošarinski sustav oporezivanja alkohola i alkoholnih pića koja su proizvedena u Republici Hrvatskoj, unesena iz druge države članice Europske unije u Republiku Hrvatsku ili uvezena u Europsku uniju. Provedbene odredbe koje uređuju postupanje u primjeni Zakona o trošarinama sadržane su u Pravilniku o trošarinama (Narodne novine br ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice