Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Umanjenje predujma poreza na dohodak poreznim obveznicima (radnicima) koji imaju prebivalište i borave na području JLS razvrstanih u I. skupinu po stupnju razvijenosti i na području Grada Vukovara

Datum objave: 23.01.2017, misljenja.hr
Obavijest Porezne uprave prenosimo niže.

Sukladno odredbama Zakona o porezu na dohodak od 1. siječnja 2017. poslodavci pri utvrđivanju predujma poreza na dohodak od nesamostalnog rada utvrđeni predujam poreza na dohodak od nesamostalnog rada (plaće)  poreznim obveznicima (radnicima) koji imaju prebivalište i borave na području jedinica lokalne samouprave razvrstanih u I. skupinu po stupnju razvijenosti prema Zakonu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i na području Grada Vukovara umanjuju za 50%.
Osobni odbitak iz članka 14. Zakona, pripadnost općini/gradu i ostali podaci bitni za utvrđivanje predujma poreza na dohodak, odnosno poreza na dohodak od nesamostalnog rada (uključujući i pripadnost  jedinici lokalne samouprave razvrstane u I. skupinu po stupnju razvijenosti  odnosno pripadnosti području Grada Vukovara) priznaje se i utvrđuje isključivo na temelju porezne kartice koju za radnika, umirovljenika i fizičku osobu koja ostvaruje primitke iz članka 21. Zakona o porezu na dohodak imaju poslodavci i isplatitelji primitka, odnosno plaće i mirovine ili sam porezni obveznik. Temeljem navedenoga umanjenje predujma poreza na dohodak moguće je provesti isključivo ako su zadovoljeni kumulativno dva uvjeta:
1. da je na poreznoj kartici upisana oznaka grada/općine koja je prema Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice