Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Ukinuta je obveza podnošenja JOPPD-a za naknadu zbog nezapošljavanja osoba s invaliditetom

Datum objave: 02.07.2018, misljenja.hr
Za one poslodavce koji ne ispune kvotu niti zapošljavanjem niti na zamjenski način, propisana je obveza novčane naknade, u visini 30% od iznosa minimalne plaće, mjesečno za svaku osobu s invaliditetom koju su bili dužni zaposliti (u 2018. godini to je iznos od 1.031,94 kuna). Ispunjenje navedene obveze pratio je Zavod na osnovu podataka iz JOPPD obrasca putem kojeg su poslodavci bili dužni podnijeti izvješće o iznosu obračunate novčane naknade.
Obveza ove novčane naknade i dalje se plaća jednako kao i ranije! (HR1210010051863000160 uz model HR68 i poziv na broj odobrenja: 5118-OIB uplatitelja).
Kod pojedinih banaka kod kojih postoji problem s pozivom na broj odobrenja treba navesti: 5118-OIB uplatitelja-0000 Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom Narodne novine br. 39/18., koji je stupio na snagu 5. svibnja 2018. godine ukinuta je obveza podnošenja izvješća putem JOPPD obrasca o naknadi za nezapošljavanje osoba s invaliditetom, tj. prestaje zaključno s podnošenjem izvješća o iznosu obračunane novčane naknade za lipanj 2018. Dakle, u kolovozu 2018. godine i na dalje više se ne predaje JOPPD obrazac tip 4 ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice