Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Ukidaju li se energetski certifikati za iznajmljivače u turizmu?

Datum objave: 10.02.2016, misljenja.hr
dopuna: 14. ožujka 2016.
Pravilnik o izmjeni Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju objavljen je u Narodnim novinama 22/16. (link).
Od 19. ožujka 2016. energetski certifikat više nije potreban za stanove, apartmane i kuće za odmor u kojima se pruža ugostiteljska usluga smještaja. Odgovor na ovo pitanje još je uvijek nepoznat, a o razmišljanjima može se vidjeti u emisiji Dnevnik u 18, N1od 3. veljače. 2016. (link) Novost: Pojašnjenje vezano za obvezu izrade energetskih certifikata na misljenja.hr od 19. studenog 2015. može se vidjeti klikom miša ovdje. Pripremljen je Nacrt Pravilnika o izmjeni Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju. Tim se Pravilnikom u Pravilniku o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju (Narodne novine br. 48/14., 150/14. i 133/15.) u članku 6. briše stavak 2. koji određuje da se iznajmljivanje odnosi i na stanove, apartmane i kuće za odmor u kojima se pruža ugostiteljska usluga smještaja. (link) Prema navedenom i dalje će energetski certifikat trebati iznajmljivači, a neće trebati za uslugu smještaja.   ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice