Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Ukida se obveza licenciranja računovođa i ostale novosti koje donosi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu

Datum objave: 16.11.2018, misljenja.hr
Stupanjem na snagu ovih novih propisa samo će naši pretplatnici i dalje imati ažurirane baze znanja,
bez skrivenih dodatnih troškova i naknada! Još uvijek nemate pretplatu na MIŠLJENJA.hr? Pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od 33,33 kn mjesečno, a više o našim pretplatama pogledajte klikom miša ovdje! Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu objavljen je u Narodnim novinama br. 116/18. Koje su novine pročitajte u nastavku: Usklađuju se odredbe Zakona koje propisuju subjekte od javnog interesa s odredbama Zakona o reviziji (Narodne novine br.127/17.) koji propisuje određenim poduzetnicima obvezu ugovaranja zakonske revizije s više revizorskih društava. Određeno je da se subjektima od javnog interesa smatraju poduzetnici koji samostalno ili zajedno sa svojim ovisnim društvima, tijekom prethodne poslovne godine ispunjavaju jedan od sljedećih uvjeta:
1. zapošljavaju prosječno više od 5000 radnika tijekom poslovne godine u Republici Hrvatskoj
2. imaju aktivu veću od 5.000.000.000,00 kuna na zadnji dan poslovne godine.
Usklađuje se odredba Zakona o računovodstvu s Odlukom ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice