Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Trošarinski status proizvoda melasa proizvođača „Soex“ Indija, koji se koristi za pušenje u nargilama

Datum objave: 13.10.2011, Klasa: 410-19/11-04/59, Carinska uprava

U svezi Vašeg upita kojim tražite mišljenje o statusu proizvoda Melasa Herbal Hukka proizvođača "S" Indija, koji se koristi za pušenje u nargilama, te prilažete Izvješće Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar od 1. veljače 2011. godine o ispitivanju zdravstvene ispravnosti proizvoda, u nastavku se očitujemo kako slijedi.

Uvidom u dostavljeno Izvješće od 1. veljače 2011. o ispitivanju zdravstvene ispravnosti koje je Zavod za javno zdravstvo dr. Andrija štampar proveo na uzorku MELASA HERBAL HUKKA, proizvođača "S" India, opisanom kao biljna melasa za nargilu bez duhana i nikotina i koji prema senzorskim svojstvima predstavlja smeđu usitnjenu smjesu pomiješanu s šećerom, aromatičnog mirisa, razvidno je da analizirani uzorak obzirom na kemijske parametre zdravstvene ispravnosti odgovara odredbama posebnih propisa.

Međutim, za određivanje trošarinskog statusa dotičnog proizvoda u smislu oporezivog proizvoda sukladno Zakonu o trošarinama (Narodne novine br. 83/09.). odlučna je činjenica da se isti proizvod može pušiti bez daljnje industrijske obrade, neovisno o njegovom sadržaju.

Obzirom da je uvidom u dostupne podatke koji se odnose na opisani proizvod nedvojbeno utvrđeno da se isti koristi za pušenje u nargilama, mišljenja smo da proizvod melasa &bdquo ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice