Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Sudjelovanje mađarskog poreznog obveznika na sajmu u RH i porezne obveze

Datum objave: 14.10.2013, Klasa: 410-01/13-01/3612, Porezna uprava

Na upit u vezi sudjelovanja mađarskog poreznog obveznika na sajmu u Republici Hrvatskoj koji je prodajnog karaktera, stoga u nastavku navodimo dostavljena pitanja i odgovore u vezi istih.

1. Koju dokumentaciju treba imati mađarski porezni obveznik na štandu kako bi dokazao da ima sjedište u drugoj državi članici. Mađarski porezni obveznik, kao i bilo koji drugi porezni obveznik koji nema sjedište u Republici Hrvatskoj mora se registrirati za potrebe poreza na dodanu vrijednost (u daljnjem tekstu: PDV) u Republici Hrvatskoj te zatražiti dodjelu hrvatskog PDV identifikacijskog broja kako bi mogao u Republici Hrvatskoj obavljati isporuke. U vezi s registriranjem za potrebe PDV-a napominjemo da je postupak registriranja dostupan (link). Prema navedenom mađarskom poreznom obvezniku koji namjerava prodavati na sajmovima u Republici Hrvatskoj potreban je hrvatski PDV identifikacijski broj.

2. Mora li postojati određena dokumentacija o porijeklu, vrsti i količini robe (prije 1. srpnja 2013. to je bio dokument sa granice koji je potvrđivao da je roba njegovo vlasništvo te da ju je uvezao)? Odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine br. 73/13. i 99/13. &ndash ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice