Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Promjena osobe ovlaštene za zastupanje zajedničkog obrta – trošarinsko odobrenje za ovlaštenog držatelja trošarinskog skladišta

Datum objave: 04.05.2011, Klasa: 410-19/11-05/31, Carinska uprava

Vašim dopisom klasa gornja zatražili ste mišljenje o postupanju sa trošarinskim odobrenjem za ovlaštenog držatelja trošarinskog skladišta i trošarinsko skladište u slučaju zajedničkog obrta F. kod kojega je došlo do istupanja jednog ortaka-osobe ovlaštene za zastupanje zajedničkog obrta te imenovanja drugog ortaka, člana zajedničkog obrta, za ovlaštenu osobu za zastupanje zajedničkog obrta. U nastavku dajemo mišljenje.

S obzirom na promjenu u zajedničkom obrtu nastalu-istupanjem ortaka R. A. kao ovlaštene osobe za zastupanje zajedničkog obrta te imenovanje ortaka R. R. za ovlaštenu osobu za zastupanje a što je provedeno u Središnjem obrtnom registru Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, potrebno je pozvati ovlaštenog držatelja trošarinskog skladišta da sukladno članku 25. stavak 1. točka 3. Zakona o trošarinama (Narodne novine br. 83/09.) vrati trošarinsko odobrenje te zatraži odjavu iz registra trošarinskih obveznika putem Obrasca PUR.

U postupku koji nakon toga slijedi, carinarnica će zapisnički utvrditi stanje trošarinskog duga na alkohol i alkoholna pića, stanje zaliha u trošarinskom skladištu korisnika trošarinskog odobrenja i druge relevantne činjenice vezane uz trošarinskog obveznika, te donijeti Odluku o ukidanju ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice