​Nizozemski porezni obveznici koji imaju pravni oblik privatnih individualnih tvrtki dobili su nove PDV identifikacije brojeve radi bolje zaštite njihove privatnosti. Nizozemske privatne individualne tvrtke koriste svoje nove PDV ID brojeve od 1. siječnja 2020. godine na svojim računima i na svojim web stranicama. Novi PDV ID brojevi se mogu provjeriti na VIES-on-the-web stranici Europske komisije.
Ukoliko se isporučuje roba ili usluge nizozemskim privatnim individualnim tvrtkama, Porezna uprava u svojoj obavijesti upućuje da se zatraže od nizozemskih poslovnih partnera novi PDV ID brojevi.
Za isporuke roba i usluga od 1. siječnja 2020. prema nizozemskim partnerima koriste se novi PDV ID brojevi na računima i u Zbirnim prijavama.
Ako se šalju računi u 2020. godini za robu ili usluge isporučene u 2019. godini, Porezna i carinska uprava Nizozemske odobrava korištenje oba broja.  Više informacija o PDV-u u Nizozemskoj i opće informacije o novom PDV ID broju možete pronaći ovdje.   izvor:porezna-uprava.hr ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.