Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Prijava poreza na dohodak, Obrazac DOH za 2020. godinu

Datum objave: 23.02.2021, misljenja.hr
Godišnji porez na dohodak utvrđuje se prema godišnjoj osnovici poreza na dohodak koju čini ukupan iznos dohotka od nesamostalnog rada, samostalne djelatnosti  i drugog dohotka koji se ne smatra konačnim, a umanjen za osobni odbitak. Od utvrđenoga godišnjeg poreza odbijaju se iznosi plaćenog predujma poreza po svim iskazanim dohocima te se utvrđuje razlika za uplatu ili povrat poreza.
Prema obavijesti Porezne uprave godišnja porezna prijava poreza na dohodak za 2020. godinu podnosi se na obrascu DOH do 1. ožujka 2021. godine. Svi porezni obveznici koji imaju obvezu podnošenja godišnje porezne prijave, Obrazac DOH mogu podnijeti putem sustava ePorezna ili dostavom nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema prebivalištu odnosno uobičajenom boravištu najkasnije do 1. ožujka 2021. (ponedjeljak) do 19,00 sati. Tko obvezno podnosi godišnju poreznu prijavu?
Godišnju poreznu prijavu obvezno podnosi:
1. porezni obveznik ako u poreznom razdoblju ostvari dohodak od samostalne djelatnosti i djelatnosti po osnovi kojih se dohodak utvrđuje i oporezuje kao dohodak od samostalne djelatnosti prema poslovnim knjigama i/ili
2. porezni obveznik – rezident za dohodak od nesamostalnog rada koji prema posebnom zakonu ostvari kao član ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice