Jednako kao i ranijih godina, i za 2014. godinu fizičke osobe koje su obvezne podnijeti poreznu prijavu (Obrazac DOH), u poreznoj prijavi trebaju iskazati samo dohodak zbog kojeg su obvezne podnijeti poreznu prijavu i plaću odnosno mirovinu (ako ostvaruju dohodak od nesamostalnog rada, to je zbog osobnih odbitaka).

Ako su fizičke osobe, osim dohodaka zbog kojeg su obvezne podnijeti poreznu prijavu, ostvarile i dohodak za koji nije propisana obveza podnošenja porezne prijave, te dohotke nisu obvezne iskazati u poreznoj prijavi. No, ako svojevoljno ipak žele prijaviti i neki od tih dohodaka za koje nije propisana obveza podnošenja porezne prijave, tada treba u poreznoj prijavi iskazati SVE ostvarene primitke.

Fizičke osobe, porezni obveznici, obveznici poreza na dohodak koji nisu obvezni podnijeti poreznu prijavu (obrazac DOH), ako podnesu poreznu prijavu jer to žele, u poreznoj prijavi trebaju iskazati SVE ostvarene primitke.

OPREZ PRIJE PREDAJE/SLANJA!

I. Tko je obvezan predati godišnju prijavu poreza na dohodak ?
Obvezu podnošenja godišnje prijave poreza na dohodak uređuje članak 39. Zakona o porezu na dohodak, odnosno godišnju poreznu prijavu obvezno podnosi fizička osoba - ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.