Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o vrsti i visini naknada Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

Datum objave: 15.03.2019, misljenja.hr
Pravilnik o vrsti i visini naknada Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga objavljen je u Narodnim novinama br. 26/19., stupa na snagu 23. ožujka 2019. godine. Ovim Pravilnikom uređuju se obveznici, način plaćanja, vrste i visina naknada koje naplaćuje Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga. Obveznici plaćanja naknada su pravne i fizičke osobe, kao i subjekti, odnosno stranke bez pravne osobnosti iz čl. 15. t. 3 i 9. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Narodne novine br. 140/05. i 12/12.).
Obveznici su i sve ostale stranke koje se obraćaju Hanfi s obavijesti ili zahtjevom za poduzimanje radnji iz djelokruga i nadležnosti Hanfe ili putem nadležnih nadzornih tijela država članica dostavljaju obavijest Hanfi o pružanju usluga u Republici Hrvatskoj.
U iznimnim slučajevima, Hanfa može svojom odlukom djelomično ili u potpunosti osloboditi Obveznike obveze plaćanja pojedinih naknada. Od plaćanja naknada oslobođeni su Republika Hrvatska i tijela državne uprave, druga državna tijela, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe s javnim ovlastima i druge osobe na koje su prenesene javne ovlasti, pravne osobe čiji je osnivač Republika Hrvatska ili jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave, a nisu trgovačka ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice