Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o vrstama naknada za obavljanje poslova propisanih Zakonom o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima

Datum objave: 06.08.2018, misljenja.hr
Pravilnik o vrstama naknada za obavljanje poslova propisanih Zakonom o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima objavljen je u Narodnim novinama br. 71/18., stupa na snagu 6. kolovoza 2018. godine. Ovim se Pravilnikom propisuju vrste i način određivanja visine naknada koje Financijska agencija naplaćuje za obavljanje poslova propisanih Zakonom, način raspodjele naknade između Agencije i banaka te način plaćanja naknada.
Odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na banku na odgovarajući način se primjenjuju i na Hrvatsku narodnu banku.
Odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na ovršenika odnosno ovrhovoditelja, na odgovarajući način se primjenjuju i na protivnika odnosno predlagatelja osiguranja u slučaju postupanja po osnovi za plaćanje koja se odnosi na mjeru osiguranja.
Za obavljanje poslova propisanih Zakonom naplaćuju se naknade za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima ovršenika, provedbu izmjene podataka evidentiranih u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje te naknade za uvid i davanje podataka iz Očevidnika i Jedinstvenog registra računa. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice