Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o uvjetima za izdavanje dozvola za obavljanje poslova osiguranja odnosno reosiguranja i odobrenja za stjecanje kvalificiranog udjela u društvu za osiguranje odnosno društvu za reosiguranje

Datum objave: 28.11.2014, misljenja.hr
Pravilnik o uvjetima za izdavanje dozvola za obavljanje poslova osiguranja odnosno reosiguranja i odobrenja za stjecanje kvalificiranog udjela u društvu za osiguranje odnosno društvu za reosiguranje objavljen je u Narodnim novinama 140/14., stupa na snagu 6. prosinca 2014.

Ovim Pravilnikom Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (dalje u tekstu: Agencija) sukladno odredbama Zakona o osiguranju detaljnije propisuje:
1. dokumentaciju i informacije koje se Agenciji dostavljaju uz zahtjev za izdavanje dozvole za obavljanje poslova osiguranja odnosno poslova reosiguranja,
2. sadržaj zahtjeva za izdavanje odobrenja za izravno ili neizravno stjecanje ili povećanje kvalificiranog udjela u društvu za osiguranje odnosno društvu za reosiguranje i kriterije na temelju kojih Agencija procjenjuje primjerenost i financijsko stanje namjeravanog stjecatelja kvalificiranog udjela.
  ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice