Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja Središnjeg klirinškog depozitarnog društva

Datum objave: 23.02.2019, misljenja.hr
Pravilnik o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja Središnjeg klirinškog depozitarnog društva objavljen je u Narodnim novinama br. 18/19., stupa na snagu 2. ožujka 2019., prvi put se primjenjuje na godišnje financijske izvještaje zajedno s revizorskim izvješćem za 2019. sa stanjem na dan 31. prosinca 2019. godine. Ovim Pravilnikom propisuju se struktura i sadržaj godišnjih financijskih izvještaja kojima središnje klirinško depozitarno društvo izvještava Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga o izvještaju o financijskom položaju, izvještaju o sveobuhvatnoj dobiti, novčanim tokovima i promjenama kapitala, kao i način izvještavanja Hanfe.
Središnje klirinško depozitarno društvo dužno je voditi poslovne knjige, sastavljati knjigovodstvene isprave, vrednovati imovinu i obveze te sastavljati financijske izvještaje sukladno Zakonu o tržištu kapitala i Zakonu o računovodstvu, poštujući pritom računovodstvene i financijske standarde i načela te opće računovodstvene pretpostavke.
Godišnje financijske izvještaje središnjeg klirinškog depozitarnog društva čine:
1. Izvještaj o financijskom položaju,
2. Izvještaj o sveobuhvatnoj dobiti,
3. Izvještaj o novčanom toku,
...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice