Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o sadržaju i obliku ugovora o sezonskom radu u poljoprivredi

Datum objave: 22.03.2019, misljenja.hr
Pravilnik o sadržaju i obliku ugovora o sezonskom radu u poljoprivredi objavljen je u Narodnim novinama br. 28/19., stupa na snagu 30. ožujka 2019. godine. Ovim se Pravilnikom uređuje sadržaj i oblik ugovora o sezonskom radu u poljoprivredi. Ugovor o sezonskom radu za obavljanje privremenih odnosno povremenih sezonskih poslova u poljoprivredi sadrži sljedeće podatke: ime, prezime, osobni identifikacijski broj (u daljnjem tekstu: OIB) i adresu stanovanja sezonskog radnika u poljoprivredi dan, mjesec i godinu rada sezonskog radnika u poljoprivredi naziv, OIB i sjedište poslodavca dnevni iznos, način i rok isplate plaće sezonskog radnika u poljoprivredi evidentiran (nalijepljen) vrijednosni kupon naznaku o najdužem trajanju redovitoga radnog dana sezonskog radnika u poljoprivredi i naznaku o najkraćem trajanju stanke, dnevnog i tjednog odmora sezonskog radnika u poljoprivredi. Poslodavac može ugovoreni dnevni iznos plaće sezonskom radniku u poljoprivredi isplatiti u gotovom novcu, a predajom i prihvatom vrijednosnog kupona te njegovim evidentiranjem (lijepljenjem), smatra se da su sezonski radnik u poljoprivredi i poslodavac suglasni sa sadržajem ovog ugovora.
Sezonski radnik u poljoprivredi je za vrijeme rada obvezan kod sebe imati ovaj ugovor. Ugovor se popunjava na papirnatom Obrascu USP-1, koji je u prilogu ovoga Pravilnika i ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice