Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o sadržaju i obliku ugovora o leasingu te metodologiji izračuna efektivne kamatne stope

Datum objave: 02.06.2014, misljenja.hr
Pravilnik o sadržaju i obliku ugovora o leasingu te metodologiji izračuna efektivne kamatne stope objavljen je u Narodnim novinama br. 66/14., stupa na snagu 7. lipnja 2014.   Ovim Pravilnikom detaljnije se propisuje sadržaj i oblik ugovora o leasingu te metodologija kojom se uređuje efektivna kamatna stopa kod ugovora o financijskom leasingu.
Obveznici primjene ovoga Pravilnika su davatelji leasinga koji sklapaju ugovore o leasingu s primateljem leasinga u Republici Hrvatskoj što uključuje leasing društva određena člankom 3. Zakona o leasingu, leasing društva iz države članice određena člankom 46. Zakona o leasingu, podružnice leasing društava iz treće države određene člankom 48. Zakona o leasingu te kreditne institucije koje kao davatelji leasinga sklapaju ugovore o financijskom leasingu. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice