Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o prirodnim mineralnim, prirodnim izvorskim i stolnim vodama

Datum objave: 12.09.2019, misljenja.hr
Pravilnik o prirodnim mineralnim, prirodnim izvorskim i stolnim vodama objavljen je u Narodnim novinama br. 85/19., stupa na snagu 19. rujna 2019. godine. Ovim se Pravilnikom propisuju zahtjevi kojima moraju udovoljavati prirodne mineralne, prirodne izvorske i stolne vode pri korištenju, obradi i stavljanju na tržište, a odnose se na:
– fizikalna, kemijska, fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te sastav
– mikrobiološke kriterije
– dozvoljene tehnološke postupke obrade
– svojstva analitičkih ispitivanja i
– dodatne zahtjeve označavanja.
Ovim se Pravilnikom propisuje postupak priznavanja koji je potrebno provesti prije stavljanja prirodne mineralne i prirodne izvorske vode na tržište te postupak odobravanja primjene dopuštenih tehnoloških postupaka obrade prirodne mineralne i prirodne izvorske vode iz članka 10. stavka 1. podstavaka 2. i 3. ovoga Pravilnika, prije početka njihove primjene. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice