Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o poduzimanju radnji u postupku osnivanja trgovačkih društava na daljinu

Datum objave: 08.07.2019, misljenja.hr

Pravilnik o poduzimanju radnji u postupku osnivanja trgovačkih društava na daljinu objavljen je u Narodnim novinama br. 65/19., stupa na snagu 13. srpnja 2019. godine.

Osnivanje trgovačkog društva na daljinu je postupak u kojem osnivači i druge osobe koje sudjeluju u postupku osnivanja uređuju međusobne odnose te određuju ustroj i osnivaju trgovačko društvo korištenjem propisanih elektroničkih obrazaca pri nadležnom trgovačkom sudu.
Postupak osnivanja trgovačkog društva na daljinu provodi se putem informacijskog sustava dostupnog na internetskoj stranici sudskog registra ili putem jedinstvenog informacijskog sustava uspostavljenog za pokretanje poslovanja sukladno Uredbi o utvrđivanju poslova iz članka 4.a i 4.c Zakona o financijskoj agenciji (Narodne novine br. 98/05. do 71/18.) i Odluci Vlade o utvrđivanju uvjeta, načina i rokova redovitog poslovanja sustava START (Narodne novine br. 103/18.) – START.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice