Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o odobravanju pružanja usluga carinskog zastupanja

Datum objave: 08.05.2019, misljenja.hr

Pravilnik o odobravanju pružanja usluga carinskog zastupanja objavljen je u Narodnim novinama br.46/19., stupa na snagu 16. svibnja 2019. godine.

Ovim Pravilnikom propisuju se:
– izgled i sadržaj obrasca zahtjeva za izdavanje odobrenja za pružanje usluga carinskog zastupanja
– tehnički standardi fotografija koje se prilažu u svrhu izdavanja iskaznice carinskog agenta, iznos i način namirenja troška izdavanja te oblik i sadržaj iskaznice carinskog agenta
– program stručnog ispita za carinskog agenta, uvjeti i način provedbe stručnog ispita za carinskog agenta, sastav i način rada Ispitnog povjerenstva za provjeru stručnih znanja za carinskog agenta (u daljnjem tekstu: Ispitno povjerenstvo), sadržaj i oblik obrazaca za provedbu stručnog ispita carinskog agenta i uvjerenja o položenom stručnom ispitu za carinskog agenta, visina naknade troškova za polaganje stručnog ispita te mjerila i troškovi priznanja stranih isprava
– oblik, sadržaj i način vođenja evidencije poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske na lokaciji graničnog prijelaza koji su predmet zakupa, evidencija o izdanim odobrenjima za pružanje usluga carinskog zastupanja, evidencija o iskaznicama carinskih agenata i evidencija o provedbi stručnih ispita za carinskog agenta.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice