Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o kriterijima i načinu upravljanja rizicima leasing društva

Datum objave: 27.09.2018, misljenja.hr
Pravilnik o kriterijima i načinu upravljanja rizicima leasing društva objavljen je u Narodnim novinama br. 86/18., stupa na snagu 4. listopada 2018. godine. Ovim Pravilnikom detaljnije se propisuju kriteriji i način upravljanja rizicima leasing društva iz članka 69. Zakona.
Odredbe ovog Pravilnika na odgovarajući se način primjenjuju i na podružnice leasing društava iz druge države članice Europske unije kao i podružnice leasing društava iz trećih država.
Leasing društvo dužno je sastaviti Izvještaj o velikim izloženostima (VI) sa stanjem na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika na način određen pravilnikom koji propisuje strukturu i sadržaj te način i rokove dostave financijskih i dodatnih izvještaja leasing društava.
Ako na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika izloženosti leasing društva prelaze ograničenja propisana člankom 12. stavkom 1. ovog Pravilnika, leasing društvo dužno je donijeti Plan mjera i rokove u kojima će izloženosti uskladiti s ograničenjima iz članka 12. stavka 1. ovog Pravilnika.
Leasing društvo dužno je Izvještaj o velikim izloženostima (VI) dostaviti Hanfi u roku od 30 dana, a Plan mjera u roku od 90 dana od stupanja ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice