Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o kriterijima i načinu upravljanja rizicima faktoring društva

Datum objave: 27.09.2018, misljenja.hr
Pravilnik o kriterijima i načinu upravljanja rizicima faktoring društva objavljen je u Narodnim novinama br. 86/18., stupa na snagu 4. listopada 2018. godine. Ovim Pravilnikom detaljnije se propisuju kriteriji i način upravljanja rizicima faktoring društva iz članka 64. Zakona o faktoringu (Narodne novine br. 94/14., 41/16.).
Odredbe ovog Pravilnika na odgovarajući se način primjenjuju i na podružnice faktoring društava iz druge države članice Europske unije kao i podružnice faktoring društava iz trećih država.
Faktoring društvo dužno je donijeti interne akte uključujući strategije i politike propisane ovim Pravilnikom u roku od 90 dana od stupanja na snagu ovog Pravilnika.
Faktoring društvo dužno je sastaviti Izvještaj o velikim izloženostima (VI) sa stanjem na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika na način određen pravilnikom koji propisuje financijske i dodatne izvještaje te kontni plan faktoring društava.
Ako na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika izloženosti faktoring društva prelaze ograničenja propisana člankom 12. stavkom 1. ovog Pravilnika, faktoring društvo dužno je donijeti Plan mjera i rokove u kojima će izloženosti uskladiti s ograničenjima iz članka 12. stavka 1. ovog ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice