Pravilnik o dodjeli potpore za otkup povlastica ili ribolovnog alata upisanih u povlasticu za obavljanje gospodarskog ribolova na moru objavljen je u Narodnim novinama 52/16., stupa na snagu 7. lipnja 2016. Ovim Pravilnikom propisuju se korisnici te uvjeti, kriteriji i način ostvarivanja prava i dodjele potpore za otkup povlastica ili ribolovnog alata upisanih u povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru.
Potpora za otkup povlastica ili alata upisanih u povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru provodit će se kroz isplatu potpore za otkup i brisanje povlastica ili isplatu potpore za otkup i brisanje ribolovnih alata upisanih u povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru koji će se definirati ovim Pravilnikom.
Cilj ove potpore je očuvanje biološkog bogatstva mora i održivo, racionalno gospodarenje biološkim bogatstvima mora sukladno znanstvenim pokazateljima te smanjenje ribolovnog napora za vrste ili područja gdje je to potrebno.
Korisnici kojima je isplaćena potpora bit će objavljeni pod nazivom tvrtke/obrta s pripadajućim isplaćenim iznosom potpore na temelju ovoga Pravilnika, na službenim internetskim stranicama Uprave ribarstva. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.