Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Potvrda o ostvarenom dohotku za 2019. predaje se do 31. siječnja 2020.

Datum objave: 28.01.2020, misljenja.hr
Isplatitelj primitka po osnovi kojega se utvrđuje drugi dohodak koji se ne smatra konačnim obvezan je poreznim obveznicima do 31. siječnja 2020. godine za 2019. godinu dati potvrde o visini pojedinačnih i ukupnih godišnjih primitaka po osnovi drugog dohotka, postotku i iznosu priznatih izdataka pri isplati, iznosu izdatka po osnovi uplaćenog obveznog doprinosa iz primitka prema posebnim propisima, iznosu dohotka, nadnevku uplate obveznih doprinosa, poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak te iznosu obustavljenih i uplaćenih obveznih doprinosa iz primitka, poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak te iznosu neto isplate.
Za dohodak od imovinskih prava, dohodak od kapitala (osim isplatitelja koji su dostavili podatke: isplatitelji primitaka od kojih se utvrđuje dohodak od kapitala, financijski posrednici, odnosno SKDD) i dohodak od osiguranja, isplatitelji su obvezni dostaviti potvrde samo na zahtjev poreznih obveznika.
Jednako tako, porezni obveznik je bio obvezan isplatitelju primitaka od kojih se utvrđuje dohodak i na koji se plaća porez na dohodak po odbitku, dati podatke potrebne za točan obračun i uplatu poreza, i to ime i prezime, osobni identifikacijski broj, adresu prebivališta ili uobičajenog boravišta te broj svog žiroračuna odnosno ostalih računa kod banke. Potvrda se daje na ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice