Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Posebna odobrenja i postupanje s loživim uljem, plavim dizelom, biogorivom i energentima za pogon

Datum objave: 14.02.2019, Klasa: 410-19/19-03/140, Carinska uprava

Navodite da poslujete u statusu ovlaštenog držatelja trošarinskog skladišta i registriranog primatelja za energente. Daljnje navodite da se bavite i trgovinom na malo s naftnim derivatima na benzinskim postajama i to loživim uljem, plavim dizelom, biogorivom, kao i ostalim energentima za pogon. Obzirom na stupanje na snagu novog Zakona o trošarinama 1. siječnja 2019. godine, a objavljenog u Narodnim novinama br. 106. od 30. studenog 2018. godine, kao i Pravilnika o trošarinama objavljenog u Narodnim novinama br. 1. od 2. siječnja 2019. godine, a koji je stupio na snagu 3. siječnja 2019. godine, u nastavku dajemo odgovor na pojedinačno postavljenja pitanja kako slijedi.

Pitanje Ad 1) Loživo ulje trenutno prodajemo iz posebno utvrđenih skladišta koja su prijavljeni Carinskoj upravi prema prije važećim propisima. Za daljnju prodaju našim kupcima, od drugih dobavljača nabavljamo loživo ulje koje je pušteno u potrošnju odnosno na koje je već obračunata trošarina. Obzirom da društvo, kao što smo već naveli, posluje u svojstvu ovlaštenog držatelja trošarinskog skladišta odnosno registriranog primatelja, ali u konkretnom slučaju radi daljnje prodaje nabavljamo loživo ulje koje je pušteno u potrošnju, ovim putem postavljamo ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice