Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Porezni tretman usluga smještaja gostiju na plovilu

Datum objave: 17.07.2013, Klasa: 410-01/13-01/2099, Porezna uprava

Pitanja koja se odnose na mogućnost i način oporezivanja porezom na dodanu vrijednost (u daljnjem tekstu: PDV) ugovora za jahte trećih zastava koje će dobiti odobrenje za kabotažu u vezi čega ističete kako prema vašem shvaćanju Direktiva Vijeća 2006/112/EZ dopušta parcijalno ili razmjerno oporezivanje samo za uslugu prijevoza putnika. U nastavku navodimo postavljena pitanja i odgovore.

 

1. Tko, kada i kako naplaćuje PDV u slučaju obavljanja usluga smještaja s početnom lukom Dubrovnik na period od 10 dana od čega će 3 dana boraviti u Italiji na plovilu koje je u vlasništvu pravne osobe iz Paname i plovi pod zastavom St. Vincent (otok smješten u Karipskom moru) te može raditi kada dobije odobrenje za kabotažu s tim da je pomorski agent „XYZ“ d.o.o. iz Splita, a vrijednost ugovora 100.000 $? Pružanje usluge smještaja prema čl. 2. dostavljenog Prijedloga pravilnika o uvjetima koje mora zadovoljavati plovni objekt, te fizička ili pravna osoba koja obavlja djelatnost iznajmljivanja plovila ili pružaju uslugu smještaja gostiju na plovilu, podrazumijeva davanje na korištenje plovila, sa ili bez posade, na vremenski period tijekom kojeg ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice